Carmen Stângă, membru REPER Craiova

de | oct. 1, 2023 | REPER Craiova

Sunt născută în Craiova și am copilărit în Craiovița Nouă, cartierul emblemă al perioadei comuniste, cel mai mare cartier din ţară, din punct de vedere al numărului de locuitori (exceptând cartierele Bucureştiului).

Am urmat cursurile Colegiului Național Elena Cuza, secția chimie-biologie. Deși acest profil a fost prima mea opțiune, nu am luat niciodată în considerare să devin medic. În clasa a XI-a am luat decizia să merg la Facultatea de Științe Economice, fără a avea în vedere o meserie pentru care să mă pregătesc; în facultate am descoperit contabilitatea și fiscalitatea care mi-au plăcut foarte mult.

Cum am intrat în politică

În Decembrie 2018 m-am alăturam proiectului PLUS în urma unei interacțiunii directe și dure cu sistemul medical din România. Eram hotărâtă să pun umărul la construcția unei Românii mai bune, o Românie care să nu îți ia șansa la viață, o Românie din care copilul meu să nu își dorească sa plece. Pentru că mi-am dat seama că orice medicament lipsă din spitale, orice serviciu medical sub așteptări nu sunt ghinion, ci sunt rezultatul a trei decenii de politică defectuoasă, o politică de gașcă făcută nu pentru oameni ci pentru interese de grup.

La acel moment nu știam aproape nimic despre politică, doar îmi exercitam dreptul de vot. Însă am înțeles că este nevoie de o schimbare majoră în politica românească, schimbare pe care cu siguranță nu o poate face vechea clasă politică.

Este nevoie de o clasa politică nouă și astăzi sunt politician cu acte în regulă, membru de partid, parte a echipei Cabinetului Parlamentar al Senatorului Cosmin Poteraș și am speranța că putem schimba România în bine. Însă pentru asta este nevoie de mult mai mulți care sa se alăture proiectului nostru.

Acum României îi lipsesc modelele în politică și cred că noi avem datoria de a încerca să fim modele pentru cei tineri. Cred că politicianul trebuie să îi asculte pe oameni, să îi servească și trebuie să contribuie la educația lor.

Ce îmi doresc

Îmi doresc o administrație publică deschisă către cetățean și atentă la nevoile cetățeanului. Îmi doresc un dialog permanent între primar și locuitorii urbei. Cred că ar trebui organizate lunar dezbateri pe temele importante pentru viitorul orașului, dezbateri în cadrul cărora cetățenii să își facă vocea auzită.

Îmi doresc ca orice ghișeu din Primărie sau altă instituție publică să arate precum o sucursală bancară. Îmi doresc să fie implementat sistemul customer care și customer experience atât de atent urmărite de marile companii. Am lucrat 14 ani în domeniul bancar, în relație directă cu clientul și îmi doresc ca în fiecare instituție publică să regăsesc aceeași atitudine față de cetățean, aceeași empatie și dorință de a fi de ajutor pe care o aveam eu și mare parte dintre colegii mei în relația cu clienții.

Din aceeași categorie

Gabriel Popescu, membru REPER Craiova

Gabriel Popescu, membru REPER Craiova

Sunt un inginer IT tânăr, folosesc tehnologia digitală zilnic în profesie. Cu toate acestea, nu simt că trăiesc modern, deoarece Craiova, așa cum o văd după ce termin serviciul, nu ține pasul cu noile generații. Progresul tehnologic reprezintă o parte esențială a...

Cosmin Poteraș, președinte REPER Craiova

Cosmin Poteraș, președinte REPER Craiova

Senator din 2020, alegător de douăzeci de ani.  Preocupat de educație și de probleme sociale pentru că știu că viitorul nostru aparține tuturor copiilor: și celor neauziți și celor neascultați și celor care, din neglijența noastră, abandonează școala. Nu mai e...