Cosmin Poteraș, președinte REPER Craiova

de | oct. 1, 2023 | REPER Craiova

Senator din 2020, alegător de douăzeci de ani. 


Preocupat de educație și de probleme sociale pentru că știu că viitorul nostru aparține tuturor copiilor: și celor neauziți și celor neascultați și celor care, din neglijența noastră, abandonează școala. Nu mai e nevoie de un sat să crești un copil, e nevoie de o țară întreagă.

Progresist, pentru că nu cred în minciunile celor care speculează nostalgii sau memorii selective despre un trecut în nuanțe de gri dar înrămat în aur. Istoria trebuie să fie o înșiruire documentată de fapte, nu un pomelnic. Construim un viitor cunoscând greșelile trecutului, nu făcând statui celor care le-au comis.

Cred în dialog și în colaborare constructivă; avem nevoie de decență în exprimare, echilibru și onestitate în critică. La cum stau lucrurile acum în partea asta de lume, probabil avem nevoie și de un miracol pentru a opri alunecarea spre extremism și iliberalism, noua modă de dictatură cu față umană.

Sau poate, cine știe, avem nevoie doar de bun-simț, de discernământ și de un pic de empatie.

Schimbarea n-o poate face un om, oricare ar fi el. Schimbarea o facem împreună. Vă invit pe aceia dintre voi care își doresc acest lucru să veniți alături de mine și de echipa pe care am format-o la Dolj. Fie că vreți să vă implicați politic, fie că vreți să dați o mână de ajutor, împreună putem face mai mult decât fiecare pe cont propriu.

Vezi CV-ul aici.

Din aceeași categorie

Carmen Stângă, membru REPER Craiova

Sunt născută în Craiova și am copilărit în Craiovița Nouă, cartierul emblemă al perioadei comuniste, cel mai mare cartier din ţară, din punct de vedere al numărului de locuitori (exceptând cartierele Bucureştiului). Am urmat cursurile Colegiului Național Elena Cuza,...

Gabriel Popescu, membru REPER Craiova

Gabriel Popescu, membru REPER Craiova

Sunt un inginer IT tânăr, folosesc tehnologia digitală zilnic în profesie. Cu toate acestea, nu simt că trăiesc modern, deoarece Craiova, așa cum o văd după ce termin serviciul, nu ține pasul cu noile generații. Progresul tehnologic reprezintă o parte esențială a...