Gabriel Popescu, vicepreședinte birou conducere REPER Dolj

de | oct. 1, 2023 | REPER Dolj

Sunt un inginer IT tânăr, folosesc tehnologia digitală zilnic în profesie. Cu toate acestea, nu simt că trăiesc modern, deoarece Craiova, așa cum o văd după ce termin serviciul, nu ține pasul cu noile generații. Progresul tehnologic reprezintă o parte esențială a viitorului nostru și ne îmbunătățește substanțial viața prin varietatea de soluții oferite problemelor noastre de zi cu zi. Însă dacă toate aceste instrumente rămân neexplorate de către autorități în beneficiul cetățenilor, ei vor avea de suferit, deoarece se confruntă cu servicii publice care nu pot trata eficient cererile contribuabililor. Iar soluțiile există deja la noi în regiune, le pot oferi companiile din domeniu, dacă doar administrația publică ar avea o mentalitate deschisă și ar dezvolta parteneriate cu mediul privat.  Mi-ar plăcea să văd în Craiova, așa cum am văzut la Cluj, primul hub de inovare digitală, în care toate companiile private din regiune își unesc forțele pentru a lansa proiecte comune.

Dar conceptul de oraș inteligent este dincolo de o rețea de aplicații, servere și programe pentru pasionații de tehnologie. Este despre calitatea vieții și despre cum putem îmbunătăți sistemul medical, cum asigurăm mai bine ordinea publică, cum beneficiem în școli de aceeași tehnologie pe care o folosim pe piața muncii, despre cum putem îmbunătăți timpul de reacție al serviciilor de intervenție.

Și mai ales, este despre cum putem economisi timp. Timp pentru a ne bucura de natură, timp pentru activități în aer liber. Dar pentru a ne bucura cu adevărat de ele, avem nevoie de o calitate mai mare a aerului. Eu cred că putem transforma Craiova în cel mai verde oraș din România, cu ajutorul tehnologiei. Mi-ar plăcea să chem alături de mine experți în domeniu și să venim împreună cu un proiect de înverzire al orașului cu specii adecvate zonei, să găsim spații în cartiere pentru a crea locuri de joacă la standarde europene, locuri de joacă tematice, pe care le-aș proiecta împreună cu artiști locali. Aș oferi recompense pentru companiile de construcții care folosesc sisteme digitalizate pentru a crea clădiri durabile și rezistente.

Acesta e visul meu: să locuiesc într-un oraș inteligent și verde. Dacă și voi credeți în acest vis, putem, putem transforma împreună Craiova, stradă cu stradă, așa cum ne dorim să fie.

Din aceeași categorie

Cosmin Poteraș, membru birou conducere REPER Dolj

Cosmin Poteraș, membru birou conducere REPER Dolj

Senator din 2020, alegător de douăzeci de ani.  Preocupat de educație și de probleme sociale pentru că știu că viitorul nostru aparține tuturor copiilor: și celor neauziți și celor neascultați și celor care, din neglijența noastră, abandonează școala. Nu mai e...

Carmen Stângă, președintă REPER Dolj

Carmen Stângă, președintă REPER Dolj

Sunt născută în Craiova și am copilărit în Craiovița Nouă, cartierul emblemă al perioadei comuniste, cel mai mare cartier din ţară, din punct de vedere al numărului de locuitori (exceptând cartierele Bucureştiului). Am urmat cursurile Colegiului Național Elena Cuza,...